BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Tillfällig övernattning

Ska ni övernatta tillfälligt med ett större antal människor i Ale eller Kungälvs kommun? Då vill vi gärna att ni informera oss om detta.

Ibland övernattar grupper i lokaler som inte är avsedda för övernattning, utan byggnadens brandskydd är anpassat för den dagliga verksamheten. Det är då viktigt att komma ihåg att en sådan byggnad kan sakna visst nödvändigt brandskydd.

 

Ansvaret är delat mellan fastighetsägaren och den verksamhet som anordnar övernattningen. Fastighetsägaren ska normalt se till att lokalernas fasta brandskydd i förväg är anpassat för tillfällig övernattning. Den som anordnar övernattningen har helhetsansvar för brandskyddet och den allmänna ordningen under övernattningen.

 

Lag om skydd mot olyckor (LSO) 2 kap. 2§ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Om du ska arrangera en tillfällig övernattning så ställs det därför vissa krav på dig och vi vill också att du meddelar oss, helst 7 arbetsdagar innan övernattningen är tänkt att ske. För att skapa förutsättningar för att övernattningen sker på ett betryggande sätt så önskar vi att du som hyresvärd och hyresgäst tar del och följer instruktionerna i Råd och anvisningar om tillfällig övernattning Pdf, 145 kB, öppnas i nytt fönster.. Där kan du läsa mer om vilka krav som gäller dig och vilken nivå Bohus Räddningstjänstförbund anser är skäligt att ställa på brandskyddet vid tillfällig övernattning.

 

Information om övernattning skickar du via e-post till: insatsledare@borf.se.

Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©