BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Många besökare när BORF hade öppet hus

Besökare på öppet hus i Kungälv

Foto: Glenn Ljunggren

Skapades den

Den 1:a advent hade alla brandstationer i vårt förbund öppet hus. Det bjöds på olika aktiviteter och en hel del information. När dagen var slut hade drygt 1000 personer besökt oss.

Klockan 11:00 på söndagen den 1:a advent öppnade vi dörrarna till alla våra stationer i Bohus Räddningstjänstförbund. Vid dörren på brandstationen i Kungälv stod massor av människor och väntade på att få komma in.


- Vi hade nog inte väntat oss riktigt så många besökare, erkänner styrkeledare Henrik Edvardsson. Men trots det oväntat stora antalet besökare gick dagen jättebra och vi är jätteglada att så många ville besöka oss.


Brandvarnaren i fokus


Fokus under dagen låg på brandvarnarens roll i hemmet och hur viktigt det är att den fungerar. Många vet inte om att man bör byta batteri och testa brandvarnarens funktion varje år för att vara säker på att den väcker dig om det börjar brinna.


Utöver informationen som delades ut så kunde besökarna även bland annat göra en rundvandring på stationen och uppleva hur livet på en brandstation kan se ut. För barnen anordnades lekar och en tävling där barnen fick chansen att rita motivet till våra kommande "Kom du ihåg att släcka ljusen"-klistermärken. Dagen avslutades med att brandmännen visade hur det går till när vi genomför en insats mot en trafikolycka där en Volvo hade "krockat" och föraren satt fast i bilen.


Beredskapsstationerna hade också öppnet


Även beredskapsstationerna i vårt förbund fick mycket besök. Bland annat besökte runt 150 personer beredskapsstationen i Kode. På dessa stationer fick besökarna förutom att se sig runt på stationen även testa att släcka brand i kläder och använda handbrandsläckare.


Håkan Lundgren, förbundschef på BORF, summerar dagen:


- Det känns väldigt roligt att det var så stort intresse att besöka oss vid 1:a advent då vi passade på att ha Öppet hus. Ca 1000 personer besökte alltså våra fem brandstationer och fick då tillfälle att se på vår utrustning samt prata om verksamheten och brandskydd med räddningspersonalen. Det var besökare i alla åldrar där var och en fick svar på sina frågor och samtidigt en möjlighet att se hur det ser ut innanför väggarna på en brandstation.


Vad har Öppet hus på brandstationen för betydelse för er?


- För oss som arbetar i förbundet är Öppet hus även ett sätt för oss att sprida information om brandskydd. Vid detta tillfälle försökte vi fokusera på den stundande julhelgen och hur viktigt det är med att ha egna fungerande brandvarnare och brandsläckare samt att man skall vara försiktigt med levande ljus, säger Håkan.


Nu ser vi redan fram emot nästa öppet hus och önskar alla en God och säker jul och ett gott nytt år så länge!Bilder från dagen:


Besökare på öppet husFörstora bilden
Brunnen adventsljusstakeFörstora bilden
Barn på brandkårens tankbilFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Förebyggande avdelningen delar ut informationFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Brandmännen gör sig klara för insatsFörstora bilden
Publiken väntar på trafikolyckeinsatsFörstora bilden
Publiken väntar på trafikolyckeinsatsFörstora bilden
TrafikolyckeinsatsFörstora bilden
TrafikolyckeinsatsFörstora bilden
TrafikolyckeinsatsFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden

Foton: Glenn Ljunggren

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©