BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

En månad på nya jobbet

Daniel Gillesén

Skapades den 2013-10-17 11.44

I september började Daniel Gillesén som ny räddningsenhetschef i vårt förbund. Nu har han jobbat i en månad och har redan en bra känsla inför framtiden.

Daniel Gillesén är 38 år och bor i Kungälv med hustrun Cecilia och två barn. Han har en bakgrund som brandingenjör, kemiingenjör och civilingenjör i riskhantering. Efter att ha arbetat som konsult inom det privata näringslivet i några år började han 2006 som handläggande brandingenjör i den förebyggande verksamheten inom Räddningstjänsten Storgöteborg.


- Det var en annorlunda värld jämfört med tidigare då jag hade ägnat mig åt ett kund- och leverantörsförhållande. Inom den offentliga verksamheten är du mer till för medborgarna, säger Daniel.


Nu har han alltså, sedan en månad tillbaka, kommit igång med sitt arbete hos oss som enhetschef för räddningssidan av Bohus Räddningstjänstförbund.


På frågan om vad som fick honom till Bohus Räddningstjänstförbund svarar han:


- Det var en möjlighet till utveckling i min egen yrkesutövning. I Storgöteborg hade jag jobbat i en projekt- och processledarroll. Det här lät som en spännande tjänst. Det faktum att jag bor i Kungälv spelade också in. Det ska bli intressant att jobba i den kommunen man bor i. Jag får lära känna Kungälv och även Ale på ett helt annat sätt. Bohus Räddningstjänstförbund är dessutom en betydligt mindre organisation än räddningstjänsten i Storgöteborg. Här kan du vara med och påverka på ett helt annat sätt, det är snabbare väg till besluten.


Hur känns det nu efter en månad i vårt förbund?


- Det känns mycket bra! Efter ett mycket varmt välkomnande och professionellt mottagande börjar jag nu se vad som behöver göras framöver. Det skall bli mycket intressant att få göra en ordentlig arbetsinsats tillsammans med alla nya medarbetare inom Bohus Räddningstjänstförbund och för medborgarna i Ale och Kungälv.


Framöver kommer Daniel befinna sig mest på stationen i Kungälv men kommer också synas lite överallt i de båda kommunerna. Bland annat på beredskapsstationerna i Nol, Surte, Marstrand och Kode, och också ute på verksamheter, samverkande myndigheter och i kontakter med andra kommunala verksamheter.

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©