BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Glada besökare när vi hade öppet hus

Öppet hus Bohus Räddningstjänstförbund

Skapades den

1:a advent höll hela förbundet öppet hus på våra brandstationer. Många besökte oss, och vi fick både visa våra arbetsplatser och lära besökarna hur man räddar liv och släcker bränder.

Varje år på 1:a advent håller Bohus Räddningstjänstförbund öppet hus på våra brandstationer i Surte, Nol, Kode, Kungälv och Marstrand. Även i år öppnade vi upp dörrarna för att visa allmänheten hur vi jobbar och hur livet på en brandstation kan se ut.


Många glada besökare


I år hade vi ca 800 besökare som visade glada miner i det fina vädret. Bland annat erbjöds en rundvandring i stationernas lokaler där man kunde få insyn i räddningstjänstens arbete och daglig verksamhet. Därefter kunde barnen tävla i att spruta vatten med brandslang och tävla om en "Släcka ljusen"-dekal.


För de vuxna fanns bland annat förevisning var 30:e minut i hur man ska göra, och inte göra, när man släcker en brand i matolja på spisen. Även visning av film som instruerar Hjärt- och lungräddning visades på några av stationerna.


Ny tävling för nästa års Släcka ljusen-klistermärke


Glöm inte att släcka ljusen

En ny tradition som vi starade i samband med förra årets öppet hus var en tävling där barn och ungdomar får chansen att rita en bild som vi kan använda till "Släcka ljusen"-dekaler att sätta på insidan av ytterdörren hemma.


Förra året vann Alma Johnsson från Hålta med sin fina och pedagogiska teckning som nu delas ut av oss. Tack för det bidraget, Alma!


Nästa år ska vi utse en ny vinnare bland årets tävlande. Vi fick in många bidrag, och juryn ska nu utse det bästa.


Välkommen till oss nästa år igen!
Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©