BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Testdag för nya brandmän inför anställning

Skapades den

Under måndagen den 20:e april genomfördes nyanställningstester på stationen i Kungälv för våra nya brandmän. De sökande testades på ett antal olika områden då 2 personer ska utses bland 16.

Det var fullt med människor på stationen i Kungälv i måndags. Anledningen var att vi nu anställer nya brandmän till vår organisation - en process som pågått i några månader. 16 personer hade plockats ut inför dagen och 2 personer ska anställas som brandmän i Bohus Räddningstjänstförbund (BORF).


Dagens brandman i BORF har ett bredare uppdrag än tidigare. Förutom den operativa uppgiften, som många förknippar brandmannens yrke med idag, så ligger fler uppgifter på våra brandmän idag. Man arbetar till exempel mycket förebyggande med bostadstillsyner, externa utbildningar samt besök och möten med olika människor ute i samhället. En hel del handlar om att ge lättillgänglig information som leder till en säkrare vardag för våra kommuninvånare. 


– Ett bra bemötande kan vara avgörande för att nå ut med detta viktiga budskap, och vi ser den uppgiften som lika viktig som det skadeavhjälpande operativa arbetet, säger räddningschef Håkan Lundgren.


Hur går uttagningarna till?


Vi börjar med att sortera ut ett antal personer ur ansökningarna som denna gång var ca 70 personer. För att få söka måste man vara behörig bland annat med läkar-, sim- och fysintyg, C-körkort och godkända gymnasiebetyg. Av dessa sökande tar vi sedan ut 16 personer som vi testar under en dag här på brandstationen i Kungälv.


Under testdagen genomfördes ett antal tester som exempelvis fysiska tester i form av löpning, rodd, balanstest och styrketest. Man får också genomgå en rökdykning, ett sjukvårdsuppdrag, körprov med lastbil och ett kunskapstest. Dagen avslutas med intervjuer med representanter från facket och arbetsgivaren.


Under vecka 18 planeras allt vara klart och de sökande får svar från arbetsgivaren.


Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©