BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Glada barn från Vitryssland besökte brandstationen

Skapades den

Igår fick brandstationen i Kungälv besök från Vitryssland. Närmare bestämt 24 barn är i Kungälv på sommarläger och vi fick chans att träffa dem i fotboll och korvgrillning under några roliga timmar.

Det är den ideella föreningen Kastalakyrkans vitryska sommarläger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som varje år anordnar ett sommarläger under några dagar i Kungälv för ett antal barn ifrån regionen Grodno i Vitryssland. Ett till synes mycket uppskattat besök från de 24 barn som deltar i sommarlägret. 


Kastalakyrkan skriver på sin hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.:


Vi vill att dessa barn under några härliga sommardagar ska få uppleva "svenskt sommarlov" med lägerliv, västkustens sol och salta bad och känna gemenskap över språkgränserna.


Besök på brandstationen är tradition


Som tradition har barnen fått spendera en eftermiddag tillsammans med personalen på räddningstjänsten i Kungälv.


– Det är ett mycket uppskattat besök för oss på räddningstjänsten som vi gärna gör om, säger styrkeledare Kristoffer Säwström.


Under eftermiddagen fick de en bland annat en rundvandring på stationen, provåka brandbil, bada i vattenkanonen samt spela fotboll och basket. Sedan avslutades besöket med korvgrillning på altanen.


Här följer lite fler bilder från dagen. Tack för besöket och välkommen åter!


Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©