BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Bli påmind om batteribyte och hjälp oss vinna!

Skapades den

1 november startade en kampanj för Sveriges drygt 700 brandstationer. Målet är att få så många privatpersoner som möjligt att testa sin brandvarnare genom att bli prenumeranter på en gratis SMS-tjänst.

En tävlingskampanj har utlysts bland Sveriges räddningstjänster att få så många privatpersoner som möjligt att ansluta sitt mobiltelefonnummer till MSB:s (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps) kostnadsfria påminnelse-tjänst för batteribyte i brandvarnaren. Och sjävklart vill även vi haka på!


Syftet med kampanjen är att få fler människor att komma ihåg batteribytet i sin/sina brandvarnare varje år. Vi har märkt att det tyvärr är lätt att glömma bort att byta batteriet, och genom denna smidiga SMS-tjänst behöver du inte längre komma ihåg det själv.


Hur fungerar det?

 


Gå in på Aktiv Mot Brands anmälningssida här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Skriv in ditt mobilnummer och den stationen du vill anmäla dig för. Sedan väljer du själv när och hur ofta du vill ha din påminnelse om batteribyte. När det är dags får du alltså ett SMS som påminner dig om att det är dags att byta batteri.

OBS! Du kan även anmäla din släkt och alla dina vänner genom att skriva in deras nummer också. Ju fler desto bättre!

Varför ska jag byta batteri i brandvarnaren?


Varje år är det viktigt att byta sitt batteri i sin/sina brandvarnare så att man vet att de funkar när det verkligen gäller. Tar batteriet slut utan att du märker det kan konsekvenserna bli mycket allvarliga. Läs mer om brandvarnare och hur du ska sköta dem på vår egen sida här! Öppnas i nytt fönster.


Brandvarnaren är defintivit det överlägset bästa (och billigaste) sättet att skydda sig mot brand. Om du sover när det börjar brinna så väcker den dig och din familj. Men inte bara av den anledningen: Vi ser även ofta att den påkallar grannarnas uppmärksamhet så att de kan larma oss och kanske till och med göra en insats med handbrandsläckare innan vi är framme. Den räddar alltså både liv och din egendom.


Därför är detta en mycket viktig och välkommen tävlingskampanj som vi verkligen vill sprida ut till alla privatpersoner där ute!


Hoppas vi i Bohus Räddningstjänstföbund med stationerna i Kungälv och Ale får er hjälp att vinna tävlingen! Kom igen och anmäl er och alla ni känner!


Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©