BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

RiB-profilen: Ingela Wall i Nol

Skapades den

Då var det dags igen för vår serie "RiB-profilen"! Denna gång har vi besökt Ingela Wall i Nol som är brandman i beredskap i Nol. Läs hela intervjun här!

Hej Ingela! Vad jobbar du med?

 

– Jag är kock på Da Vinci-skolan i Nödinge och är också brandman på beredskapsstationen i Nol sedan ett och ett halvt år tillbaka.

 

Hur kommer det sig att du har valt att arbeta extra som RiB-brandman?

 

– Jag fick upp intresset för ganska längesedan när räddningstjänsten hade öppet hus och informationsträff för kvinnor. Jag såg det som en spännande utmaning. Men trots att det verkade spännande så gjorde mitt dåvarande yrke det svårt för mig att gå med, så jag fick tyvärr tacka nej. Men nu när jag har ett annat jobb så påminde några vänner, som faktiskt också är kollegor på brandstationen, mig om att jag faktiskt borde söka igen. Så det gjorde jag och nu är jag här!

 

Vad tycker du är det bästa med att vara RiB:are?

 

– Jag gillar verkligen omhändertagandet av människor. Det är inte bara intressant att möta människor i nöd, utan också anhöriga till den som har råkat illa ut. Sen är det spännande att vara "på gång" hela tiden under jourveckan och aldrig veta när det är dags att rycka ut.

 

Vilken sida av yrket är mest givande enligt dig?

 

– Som sagt, att få hjälpa människor ger mig nog mest. Men också att det är varierande och roligt! Både spänningen och den där hjälpande biten ger mig mycket tillbaka.

 

Finns det några svåra sidor?

 

– Jag jobbar på att bli bättre på den tekniska sidan av jobbet - den tycker jag är svår ibland. Jag har tyvärr ingen teknisk bakgrund så jag måste lära mig mycket ifrån grunden. Men det ger mig mycket ny kunskap, och jag har bra kollegor som hjälper till när det krånglar. Det är positivt, man är aldrig ensam i det här yrket.

 

Hur är det att kombinera ditt heltidsjobb i köket med rollen som brandman i beredskap?

 

– Mina kollegor i köket får oftast ta över för mig om jag står och lagar mat när larmet går. Jag ber någon ta över sleven bara, och det har fungerat bra hittills! Sedan planerar vi oftast lite annorlunda under mina jourveckor så att det ska vara lite lättare att släppa det jag håller på med.

 

Tack Ingela för att vi fick träffa dig!

 

Vill du också bli RiB-brandman? Just nu söker vi personal till samtliga våra RiB-stationer som ligger i Surte, Nol, Marstrand och Kode. Ansökningarna löper ut 2016-10-16. Läs mer och ansök via länken nedan:

 

www.bohusräddningstjänstförbund.se/jobb

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©