BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Glada besökare på öppet hus 1:a advent!

Besökare på öppet hus i Kungälv

Foto: Martin Pettersson

Skapades den

I helgen öppnade vi upp dörrarna till våra brandstationer! Det blev fyra både roliga och lärorika timmar för både stora och små. Läs mer om dagen och se lite bilder från de olika stationerna här.

Klockan 11:00 på söndagen den 1:a advent öppnade vi återigen dörrarna till alla våra stationer i Bohus Räddningstjänstförbund. Totalt fick vi besök av ca. 800 personer på våra 5 brandstationer vilket var otroligt kul!


- Trots konkurrens från skyltsöndagen på stan och ett antal julmarknader runt om i kommunen så valde många att besöka oss vilket känns väldigt bra, säger brandmannen Andreas Karlsson efter att ha stängt portarna på brandstationen i Kungälv.

 

Brandvarnaren i fokus


Som vanligt på öppet hus låg fokus under dagen på brandvarnarens roll i hemmet och hur viktigt det är att den fungerar. Många vet inte om att man bör byta batteri och testa brandvarnarens funktion varje år för att vara säker på att den väcker dig om det börjar brinna.


Utöver informationen som delades ut så kunde besökarna även bland annat göra en rundvandring på stationen och se hur livet på en brandstation kan se ut. Barnen fick prova på att ha larmkläder på sig och självklart även deltaga tävlingen om att skapa nästa "glöm inte ljusen"-klistermärke. Resultatet kommer när vi samlat in och tittat på alla bidrag. Tack!

 

Beredskapsstationerna fick oväntat många besökare


Framför allt fick beredskapsstationerna oväntat många besökare. På dessa stationer fick besökarna förutom att se sig runt på stationen även testa att släcka brand i kläder och använda handbrandsläckare. I Surte fick besökarna se det smått katastrofala resultatet av att man släcker brand i en stekpanna med vatten. Mycket lärorikt!


Nu ser vi redan fram emot nästa öppet hus och önskar alla en God och säker jul och ett gott nytt år så länge!Bilder från dagen:


Foto: Martin Petterson

Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden
Öppet husFörstora bilden

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©