BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Brandrisken ökar på västkusten. Undvik eldning!

Brandman släcker gräsbrand

Foto: Linus Olsson

Skapades den 2017-04-05 17.00

Nu börjar det bli riktigt torrt i skog och mark i här på västkusten. Vi uppmanar våra kommuninvånare att avstå all form av eldning. Och tänk på det faktiskt alltid råder eldningsförbud i Kungälv inom detaljplanerat område från den 1 april.

Just nu torkar det upp i våra marker inom vårt verksamhetsområde Ale och Kungälv. En väldigt besvärlig period om man har tänkt att elda utomhus. Risken för brandspridning är stor och vi vill uppmana till stor försiktighet om man har tänkt att handskas med eld i naturen.

 

På våra sidor om eldning ute finns mer information kring regler och om hur du kan göra för att minimera risken för brandspridning. Klicka här för att komma dit.

 

 

Alltid eldningsförbud i Kungälv mellan 1 april och 30 september

 

Lokala regler säger att det alltid råder eldningsförbud i Kungälv inom detaljplanerat område från och med den 1 april till och med den 30 september. I övrigt är det viktigt att hålla koll på brandriskprognosen och ifall ett generellt eldningsförbud är utfärdat just där du bor.

 

Läs mer om eldningsförbud här


Var försiktig och tänk efter innnan så att vi slipper träffas där ute!

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©