BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Ignorera mobilen när ditt barn är vid vattnet

barn vid vattenbrynet

Skapades den

En drunkning sker snabbt och tyst. Och bland små barn är drunkning en av de vanligaste dödsorsakerna. Så vi vill uppmuntra er föräldrar att vid vattnet rikta all er uppmärksamhet mot barnet - inte mobilen.

Nu är badsäsongen igång och under juli-augusti brukar våra svenska badplatser fyllas av barn och vuxna. Det är ett svalkande nöje som inte enbart är förenat med njutning - utan också risker. Risker som kan vara mycket farliga framför allt för barn.

 

Drunkning sker snabbt och tyst

 

Varje år drunknar ett drygt 100-tal människor i Sverige, däribland flera barn. Och drunkning är idag en av de vanligaste dödsorakerna bland små barn. Man kan tro att en drunkning är högljudd och fylld av livlig panik som är lätt att upptäcka men sanningen är faktiskt den motsatta. En person som är i en drunkningssituation orkar oftast inte skrika eller vifta med armarna. Man försöker bara göra allt för att hålla sig över ytan och man tappar fort orken och sjunker under ytan.

 

Lägg undan mobilen vid vattnet

 

Det är livsviktigt att du som förälder riktar bort din uppmärksamhet från vad som händer i din mobil och riktar det mot barnet när det är vid eller i vattnet istället. Idag används mobiltelefonen tanklöst i alla möjliga farliga situationer, som t.ex. på ett övergångsställe, vid bilkörning eller när man cyklar. Och det är lika farligt att använda den vid vattnet. Det går otroligt fort när ett barn försvinner, och det finns inget som är viktigare i din mobil än ansvaret för ditt barns liv.

 

Så - lämna alltid mobilen i väskan när du är med barn vid vattnet! Det kommer du aldrig att ångra.

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©