BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

PAR - ett blåljussamarbete för våra ungdomar

Skapades den

Under onsdagen påbörjades det första tillfället för PAR - ett blåljussamarbete för att nå ut med information om Polisen, Ambulansen och Räddningstjänstens roll i samhället riktat till Kungälvs 8:e-klassare.

Idén med projektet PAR (PolisAmbulansBlåljus) kommer från början ifrån Botkyrka där man ville få bukt med stenkastning och liknande hot mot blåljuspersonal. Man började bjuda in skolungdomar ifrån klass 8 till samtal om blåljusyrkenas roll i samhället för att bygga upp en relation till dem och vända den nedåtgående trenden i samhället. Detta har mött mycket positiva reaktioner. Läs mer här:

 

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/samarbete-istallet-for-stenkastning-nu-ska-polisen-bli-van-med-alla-attor/repqbc!lsu8aOq17YDXp1I2csiFw/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

PAR till Kungälv

 

Nu har alltså Polisen, Ambulansen och Räddningstjänsten tillsammans med Kungälvs kommun initierat samma idé i Kungälv. Under onsdagsförmiddagen fick Kungälvs brandstation besök av nästan 100 ungdomar i 15-årsåldern som fick träffa poliser, ambulanspersonal och brandmän i olika omgångar. De fick ställa frågor och chans att skapa en relation med våra representanter från våra olika blåljusyrken. Förhoppningsvis kommer även vår andra medlemskommun Ales 8:e-klassare så småningom få en inbjudan till detta projekt.

 

Vi ifrån Bohus Räddningstjänstförbund är mycket glada över att få chansen att bygga en god relation till kommunens ungdomar och hoppas på att det ska ge god effekt de kommande åren!

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©