BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

En intensiv sommar med många skogsbränder

Skapades den

Nu börjar sommaren närma sig sitt slut och det har varit en intensiv period med många insatser med bränder i skog och mark. En kraftig ökning om man jämför med tidigare somrar.

Den här sommaren har varit en av de mest intensiva perioder på många år vad gäller brand i skog och mark. Den extrema torkan har gjort att brand kan uppstå väldigt lätt och spridningen många gånger har gått mycket snabbt. FWI-värdet, som är en siffra på hur stor brandrisken är, har varit rekordhög.

 

Trots att det varit ansträngt för oss flera gånger så har vi inte bara genomfört insatser i vårt eget släckområde i Kungälv och Ale utan har även skickat personal till flera platser i vår omgivning. Som längst har vår personal varit i Dalarna och bidragit med både brandsläckning och ledning vid flera tillfällen.

 

Totalt har vi genomfört drygt 40 insatser mot brand i skog och mark från maj till augusti. Det kan mer än dubbelt så mycket om man jämför med samma period tidigare år (7st under 2017 och 19st under 2016).


Vi vill passa på att tacka alla våra medborgare som har ställt upp och hjälpt till på olika sätt under denna period! Det är väldigt välkommen hjälp som alltid uppskattas mycket av vår personal.

 

Tack!

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©