BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

RiB-profilen: Sven-Erik Nilsson i Kode

Skapades den 2016-07-02 10:04

Framöver kommer vi besöka våra beredskapsstationer i Kungälv och Ale för att ta reda på hur det är att jobba som räddningstjänstpersonal i beredskap. Först ut är Sven-Erik, brandman och styrkeledare i Kode.

Vi har besökt beredskapsstationen i Kode och tagit pulsen på en av våra RiB-brandmän: Sven-Erik Nilsson. (RiB betyder "Räddningstjänstpersonal i Beredskap" och är det nya namnet på en deltidsbrandman)


Hallå Sven-Erik! Vad jobbar du med?

– Jag jobbar som fritidsledare/vaktmästare på Kode-skolan och är samtidigt brandman/styrkeledare på beredskapsstationen i Kode.

 


Varför har du valt att arbeta extra som RiB-brandman?

– Det är väldigt trevligt att kunna hjälpa människor! Det känns viktigt för mig att kunna göra en insats när någon har råkat ut för olyckor av olika slag.

 


Vad tycker du är det bästa med rollen som RiB?

– Jag skulle säga stämningen på stationen och vänskapen med mina kollegor. Det är helt enkelt ett väldigt roligt extrajobb! Man blir snabbt goda vänner här, och flera av oss umgås också privat.

 


Vilken sida av yrket tycker du är mest givande?

– När man märker att man verkligen gör nytta, gör skillnad. Det är tillfredsställande och en positiv sida av jobbet.

 


Finns det några svåra sidor?

– I min roll som styrkeledare har man mycket ansvar och måste ibland fatta snabba och svåra beslut. Ofta kan jag fråga mig "är det här verkligen rätt?". Det är svårt eftersom vi ofta vet ganska lite om vad som egentligen hänt på väg ut till en olycka. Besluten man tar får man ta inom några sekunder när man kommer fram.

 


Hur är det att kombinera ditt heltidsjobb på skolan med rollen som brandman i beredskap?

– Det funkar riktigt bra. Det är oftast helt okej att lämna min arbetsplats för larm eftersom jag kan styra mina arbetsuppgifter på skolan själv. Jag är också ofta ganska nära stationen. Barnen är väldigt nyfikna också, och tycker det är kul när jag springer iväg på larm. Dom säger att det är "kul att se Sven-Erik springa för en gångs skull".

 


Är du nyfiken på detta och är intresserad av att bli beredskapsbrandman? Läs mer på vår sida:

www.bohusräddningstjänstförbund/RiB

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©