BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Brandman i beredskap

Tycker du om fysiska utmaningar och vill göra en insats för invånarna i din kommun? Just nu har vi ingen officiell ansökningsperiod, men vårt behov av RiB-personal är alltid stort.

Räddningstjänstpersonal i beredskap, eller RiB, är den nya benämningen på yrket deltidsbrandman.


Att vara RiB-brandman

 

Bor du inom 4-5 minuter från brandstationen och har en huvudarbetsgivare som ger dig möjlighet att åka på larm inom samma område är du välkommen att söka till oss som räddningstjänstpersonal i beredskap!

 

Att vara räddningstjänstpersonal i beredskap, eller RiB som det också kallas, innebär utmanande och spännande jobb där du enbart arbetar operativt, vilket innebär att du enbart åker på larm och övar.

Vanligtvis har en RiB beredskap var tredje eller var fjärde vecka. Att ha beredskap innebär att du har en personsökare på dig som piper om larmet går. Du tar dig då från ditt hem eller ditt arbete till brandstationen där du och dina kollegor tillsammans åker ut och gör en insats.

Du får betalt för din beredskapsvecka samt utryckning, övning och utbildning.

Är du helt ny så kommer du få genomgå vissa tester samt en intern brandmannautbildning. Du bör ej lida av klaustrofobi eller höga höjder, samt ha bra fysik.

 

Så här ansöker du till vår RIB-organisation:

För att visa intresse för RIB där du bor ber vi dig att fylla i vår intresseanmälan Pdf, 109 kB, öppnas i nytt fönster. och skicka den till oss på e-post raddning@borf.se Länk till annan webbplats.

eller med posten till:

Bohus Räddningstjänstförbund

Enbärsvägen 2

442 42 Kungälv

 

Du kan även kontakta oss på Bohus Räddningstjänstförbund så hjälper vi dig vidare till rätt person! De platsansvariga på respektive beredskapsstation är:

Kode Öppnas i nytt fönster.:  Sven-Erik Nilsson och Dan Lennvik

Marstrand Öppnas i nytt fönster.: Mikael Petterson

Surte Öppnas i nytt fönster.: Lennart Nilsson

Nol Öppnas i nytt fönster.: Michael Strigelius och Kristoffer Säwström

 

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar kring att arbeta som RiB är du välkommen att skicka e-post till våra huvudansvarig för Räddningstjänsten i Beredskap, Jon Moln Teike (jon.molnteike@borf.se) eller Johan Larsson (johan.larsson@borf.se). Du kan även ringa till oss på telefon 0303-33 47 00.

 

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©