BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

RiB-profilen: Dan Walding från Marstrand

Dan Walding i Marstrand

Skapades den

RiB-profilen är här igen! Ni ska nu få träffa ytterligare en av våra beredskapsbrandmän i Ale och Kungälv, och denna gången har turen kommit till Marstrand och Dan Walding!

Hej Dan!

Vad jobbar du med?

- Jag är maskinoperatör på Rutgerson Marin på Marstrand som tillverkar segelbåtstillbehör och är samtidigt brandman och styrkeledare i beredskap här ute.


Hur kommer det sig att du har valt att arbeta extra som RiB-brandman?

- Det var en före detta kollega som tyckte att jag skulle följa med när han fick larm. Så efter min värnplikt sökte jag, och fick tjänst med en gång i Marstrand. Nu har det hunnit bli 27 år.


Vad är speciellt med att jobba just på Marstrand?

- Vädret! Och att vi har många öar att ta oss till. Sedan är det vanligt att man känner de personer man kommer till. Man får ofta höra av de som bor här att det är tryggt att vi finns här ute hela tiden. Det är också roligt att vi har bra utrustning och goda förutsättningar för att göra ett bra jobb.


Ni söker ju sommarvikarierande brandmän till Marstrand i sommar, stämmer det?

- Ja! Vi behöver ju alltid lite extra bemanning under sommarmånaderna, så alla som är intresserade av att spendera sommaren som brandman här ute är välkomna att höra av sig! Även de som bor här ute får gärna ringa och fråga! Man är ju ledig varannan vecka, så det brukar vara en fin kombination. Sol och bad, och räddningstjänst! Vi är ett gött gäng här ute och tycker det är jättekul när nya människor söker sig hit!


Hur är livet som RiB:are?

- Jag har jour var fjärde vecka och då blir man väldigt bunden till Marstrand såklart, men det är värt uppoffringen för vi har en väldigt bra gemenskap i kåren. Så under jourveckan är sökaren min sambo kan man säga ;) .


Vilken sida av yrket är mest givande enligt dig?

- Det är framför allt att man får hjälpa medmänniskor i nöd. Det är en väldigt fin känsla som ger mycket tillbaka.


Finns det några svåra sidor?

- Det är alltid svårt när man kommer på larm till kända personer och det är allvarligt. Det kan också vara jobbigt att ta hand om, och trösta anhöriga. Men de känner ofta extra trygghet när vi känner varandra så det är samtidigt en positiv sida. Men för mig personligen kan det vara tufft.


Hur är det att kombinera ditt heltidsjobb med rollen som brandman i beredskap?

- För min del fungerar det bra! Jag har en arbetsgivare som förstår att jag behövs. Jag förlorar tyvärr lite pengar när jag får larm på arbetstid, men det är även det väl värt uppoffringen. Jag skulle inte vilja välja bort det!


Okej, stort tack Dan för att du ställde upp på intervju!

- Tack själv!


Vill du också arbeta som brandman i beredskap? Läs mer på vår hemsida:

www.bohusräddningstjänstförbund.se/RiB Öppnas i nytt fönster.

...eller kontakta oss direkt på telefon: 0303 - 33 47 00 (fråga efter Jimmy Törnqvist, enhetschef för RiB)

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©