BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Publicerad

Sotningstaxor i Ale och Kungälvs kommuner 

Kommunfullmäktige i Ale och Kungälvs kommuner har beslutat att anta ny sotningstaxa. Den nya sotningstaxan kommer enligt beslut i de båda kommunerna att börja gälla 2021-05-01

Syftet med den nya utformade sotningstaxan är dels för att göra det enklare för dig som fastighetsägare att i förväg veta vad kostnaden för sotning och brandskyddskontroll kommer att bli. Ytterligare syfte är att likställa sotningstaxan i Ale och Kungälvs kommuner. Detta eftersom servicegraden är likadan i båda kommunerna så är det även rimligt att sotningstaxan är liknade.


Sotningstaxan förenklas genom att slå samman de flertalet tilläggsavgifter/omkostnaderna som tidigare fanns. För de flesta så är det enbart ett grundpris som ni behöver förhålla er till. Beroende på hur just din eldstad ser ut så innebär detta att priset kan bli lite lägre eller högre än de vad tidigare sotningstaxa medger. Detta gör att du som fastighetsägare på ett enklare sätt på förväg kan uppskatta vad kostnaden kan tänkas bli för kommande sotningstjänster.


Utöver att strukturen på sotningstaxorna justeras så har sotningsindexet reviderats för både 2020 och 2021.Om ni önskar veta hur den nya sotningstaxan påverkar just er så är ni välkomna att kontakta respektive sotningsleverantör i kommunerna enligt nedan:


Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©