BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Nol

Brandstationen i Nol

Brandstationen i Nol har beredskapspersonal och heltidspersonal på dagtid. Brandmännen i beredskap har beredskap hemifrån eller på jobbet, och rycker enbart ut på larm. Heltidspersonalen arbetar vardagar kl 06 - 18.

I Ale kommun ligger Nol som har ett släckområde från Nödinge Glasmästeri i söder till Alvhem i norr samt bortanför Kollanda i öster. Väster om Nol rinner Göta Älv som gränsar till Kungälvs släckområde.


I Nol bor ca 3 400 människor och orten växer explosionsartat, mycket tack vare utbyggnationen av pendlingslinjen samt riksväg 45 som går längst med hela Ale kommun.


Nol är naturskönt och har stora skogsområden och ett flertal sjöar som också innebär riskområden som räddningstjänsten tar extra hänsyn till.


Brandstationen:​


Brandstationen i Nol byggdes på 60-talet men har byggts ut sedan dess. På hösten 2004 fick stationen en tillbyggnad med bland annat träningsanläggning och nya serviceutrymmen.


På stationen finns bland annat en släckbil, tankbil, bandvagn och räddningsbåt.


Operativ beredskap:


1 Styrkeledare

6 Brandmän

Anspänningstid: 4 minuter


SIS (snabbinsatsstyrka)

1 Strykeledare

2 Brandmän

Anspänningstid 90 sek

Vardagar 06:00-18:00


Stationsansvariga:


Michael Strigelius

Henrik Larsson


Besöksadress:


Industrivägen 2

449 44 Nol


Hitta hit:

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Besök Ale kommuns hemsida
Besök Kungälvs kommuns hemsida
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©