BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Kode

Brandstationen i Kode

Brandstationen i Kode är en station med beredskaps-personal vilket innebär att den inte är bemannad dagtid. Här är brandmännen i beredskap hemifrån eller på jobbet, och rycker enbart ut på larm.

12 km norr om Kungälv ligger Kode - ett litet samhälle med mycket varierande landskap. Här finns allt ifrån jordbruk och skog till kala klipphällar närmast kusten. Kuststräckan sträcker sig upp till Hakefjorden med fina badmöjligheter i bland annat Aröd och Rörtången. Bada kan man även göra i den populära Ingetorpssjön som ligger precis intill tätorten.


Kode tätort har ca 1400 invånare medan det i Solberga församling finns ca. 4000 invånare. Ortens största företag är Tonsjö AB och har ca. 110 anställda.


I Kode kan man bland annat hitta landmärken som Brattön, även kallad "Blåkulla" i folkmun (dit häxorna flög på påsken). Sedan finns även Solberga som är känt för boken "Herr Arnes penningar" som skrevs av Selma Lagerlöf och utspelar sig i Solberga.


De största riskerna i Kode är Bohusbanan med tät tågtrafik samt E6:an med mycket tunga transporter med bland annat farligt gods.


Brandstationen


Brandstationen i Kode byggdes 2010. Den tidigare stationen var från 1940-talet och var inte ändamålsenlig. Den ligger idag på ungefär samma ställe - strategiskt placerad alldeles intill påfart och avfart till E6:an.


På stationen finns en släckbil, en tankbil och ett transportfordon.


Operativ beredskap:


1 Styrkeledare

4 Brandmän


Anspänningstid: 5 minuter


Stationsansvariga:

Henrik Edvardsson

Johan Tonsjö

Bengt Andersson

Fredrik Olsson

 

Besöksadress:


Jörlandavägen

442 60 Kode


Hitta hit:

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Besök Ale kommuns hemsida
Besök Kungälvs kommuns hemsida
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©