BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Kungälv

Bohus Räddningstjänstförbund Kungälv

Brandstationen i Kungälv är en heltidsstation vilket innebär att brandmännen är i tjänst dygnet runt. Härifrån sköts även det administrativa och den förebyggande enheten.

Kungälv ligger strax norr om Göteborg, mitt emellan E6:an och Göta Älv. Staden har många historiska anor med bland annat Bohus fästning som viktigt historiskt landmärke. Bohus fästning utgjorde, liksom Carlstens fästning på Marstrand, en viktig försvarsanläggning som fick utså flera belägringar.


Staden har idag ca 42 000 invånare och är en stabilt växande kommun. I väster breder ett bergigt kustområde med skärgård ut sig medan inlandet är kuperat med uppodlade slättområden och dalgångar. I södra Kungälv rinner Nordre Älv som förbinder Göta Älv med Kattegatt. Kommunen har även gott om småsjöar, många av dem finns i Svartedalens natur- och frilutftsområde


I Kungälv finns många stora företag som t.ex. Göteborgs Kex, Swedish Match North Europe AB och Michelin Nordic AB. Tack vare det korta pendlingsavståndet till Göteborg så pendlar även många via Bohusbanan i Ytterby eller via E6:an.


Bohus Räddningstjänstförbund Kungälv


Brandstationen


Brandstationen i Kungälv ligger centralt belägen med närhet till både E6:an och innerstaden. Tidigare var Kungälvs Räddningstjänst en deltidsbrandkår, och använde då stationen till det ändamålet.


På 90-talet förändrades organisationen till en heltidsbrandkår med både förebyggande och utryckande personal. Idag är 42 personer anställda på stationen i Kungälv.


Kungälvs heltidsstation har bland annat två släckfordon, tank- och höjdfordon, insatsledarfordon, räddningsbåt och bandvagn.


Operativ beredskap:


1 Räddningschef (jourhavande i hela förbundet)

1 Insatsledare (jourhavande i hela förbundet)

1 Styrkeledare

4 Brandmän

Besöksadress:


Enbärsvägen 2

442 42 Kungälv


Hitta hit:

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Besök Ale kommuns hemsida
Besök Kungälvs kommuns hemsida
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©