BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Öppet hus lockade Kungälvs- och Alebor

Öppet hus BORF Kode

Skapades den 2015-11-30 11.37

Söndagen 1:a advent slog vi upp portarna till alla våra brandstationer i Bohus Räddningstjänstförbund. Vi fick många trevliga möten med både barn och vuxna och pushade för att testa sin brandvarnare!

Över 1 000 personer besökte våra brandstationer under söndagen den 1:a advent! Alla våra stationer (Marstrand Öppnas i nytt fönster., Kode Öppnas i nytt fönster., Kungälv Öppnas i nytt fönster., Surte Öppnas i nytt fönster. och Nol Öppnas i nytt fönster.) hade portarna öppna mellan 10.00-14.00 och våra räddningspersonal tog glatt emot Kungälvs och Ales invånare.


Det bjöds på lite olika aktiviteter på stationerna; bland annat tipspromenad, rundvisning, lekar för barnen, fika och information om brandskydd.


Lite bilder från dagen i Kungälv och Kode:


Öppet hus BORF KungälvFörstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden
Öppet hus Kungälv BORFFörstora bilden
Öppet hus Kode BORFFörstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden


Extra fokus på brandvarnaren


Detta året hade vi valt att fokusera på brandvarnaren och hur viktig den är. Man bör tänka på att testa den med jämna mellanrum och även byta ut batterierna en gång per år.


Brandvarnaren räddar liv varje år. Utan den skulle vi se många fler dödsbränder i Sverige - det är jag säker på, säger Kristoffer Säwström som arbetar som styrkeledare i Kungälv.

En vanlig uppfattning är att man ska byta batterier när brandvarnaren börjar pipa, men det finns en stor risk med det. Om du är bortrest eller om batteriet hinner ta slut innan du hör pipet så kanske du missar att brandvarnaren är ur funktion. Därför är det en billig och otroligt enkel åtgärd att byta batteriet vid en viss tidpunkt varje år.


Om du vill få hjälp att komma ihåg batteribytet varje år så kan du anmäla dig till MSB:s kostnadsfria SMS-tjänst här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Klicka i någon av Bohus Räddningstjänsts brandstationer också så hjälper du oss att bli Sveriges bästa brandstation i att sprida budskapet om batteribyte i brandvarnare!


Vi tackar för besöken och välkomnar er återigen nästa år!

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumerera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Tyck till | Logga in Länk till annan webbplats. | Bohus Räddningstjänstförbund ©